2013. december 20., péntek

Helyi Pénzek Tényleges Technikai Létrehozása

Helyi Pénzek: Hatalmas Lehetőségek a Kuponokban

- A rendszer néhány százezer forintból megvalósítható. A többszőrösen is felhasználható, kedvezményre jogosító kuponok élénkítik a helyi gazdaságot. A működő soproni Kék Frank is egy utalvány. A vásárlók , a helyi lakosok olcsóbban jutnak árukhoz, szolgáltatásokhoz. 

Létre kell hozni egy egyesületet vagy szövetkezetet amely összefogja a közösség tagjait . Valamint egy WEB oldalt, ahol belehet mutatni a rendszer , és később az elfogadó helyeket . Kinyomtatni 1.500 db. 200 forint névértékű, többszőrösen is felhasználható, kedvezményre jogosító KUPONT . A kupon a vásárláskor 5% kedvezményre fog feljogosítani . Egy vállalkozásnál valaki 4 ezer forint főlőt vásárról, beválthat egy 200 forint értékű kupont . Amennyiben 8 ezer forint főlőt vásárol, beválthat kettő db. 200 forint értékű kupont . A kupon beváltásakor ez 5 % kedvezményt jelent !!! Tehát legközelebb is ott vásárol. A kupon rendszer forgalom növekedéssel jár . 

Hatékonyabb marketing fogás mint ha 4 ezer forint fölötti vásárláskor 5 % kedvezményt ad . Sokkal olcsóbb is .pl: 7ezer forintért vásárol akkor is csak 1db 200 forint értékű kupont válhat be .  A rendszerben részvevő vállalkozók , magánszemélyek, fizetnek 4 ezer forintos éves díjat . Cserébe Kedvezmény kupont kapnak . 20db 200 forint névértékű kupont .     

Forgalomba hozatalának legjobb módja: A vállalkozó minden 6 ezer forint feletti vásárláskor, egy kupont ad ajándékba. A beváltott Kedvezmény kuponokat , ismételten forgalomba hozza. Ezzel újabb vásárlásra ösztönöz.   

Elővigyázatosság, Részletek: A Kedvezmény kuponoknak dekoratívnak kell lennie, hogy az emberek szívesen fogják a kezükbe és használják. Ne legyen könnyen hamisítható. Különlegesen jó minőségű papírra kell nyomtatni, hasonlóra, mint a bakjegyeket. A soproni Kékfrankot az Állami Nyomda nyomtatja. Vékony vonalú rajz a fénymásolás ellen. Vízjel vagy hologram, ha lehet, UV fénynél világító felirat legyen rajta. Rajta legyen a rendszer WEB oldalának a címe is. A kupon ellő állítási költsége közelítsen a névértékéhez, ne érje meg hamisítani.