2021. március 8., hétfő

Elfogyott a pénz = elfogyott a méter

 Elfogyott a pénz = elfogyott a méter


Az emberiség egyik legnagyobb káprázata, átverése, a pénzről alkotott képzete. Hogy a pénz véges, hogy el tud fogyni, hogy emiatt tevékenységekkel kell felhagyni, gazdasági szektorokat kell lefékezni, leállítani.

Olyan egyszerű az átverés, hogy azért nem veszi észre senki. Még a legjobb pénzrendszer-leleplező filmekben sem volt sehol megfogalmazva az alábbi bejegyzés fő gondolata.

Hasonló a helyzet, mint a spirituális megvilágosodással az advaita vedanta tanítók szerint: olyan közel van az igazság, hogy túl közel van ahhoz, hogy észrevegyük. Vagy ahogyan a mérnökileg visszafejtett földönkívüli technológiákat elfedő CIA-hadműveletek szellemi megalkotói fogalmaztak: hide it in plain sight (rejtsd el a szemük elé).

A megértéshez nézzünk néhány példát képzeletbeli tévéhíradókból: 


- Az amerikai Intel leállt a processzorok gyártásával, mert elfogyott a Herz.

- Izraelben nem működnek a tengervíz-sótalanító erőművek, mert elfogyott a liter.

- A nevadai Tesla-gyárat és napelemeit le kellett állítani, mert elfogyott a Watt.

- A V4-ek autópálya-építési tervei nem tarthatók: az építkezéseket le kellett állítani, mert elfogyott a méter.

- Tegnap több órás üzemszünetet kellett tartani az EU atomerőműiben, mert elfogyott a Volt.

- Leálltak Magyarország betonkeverői, mert elfogyott a köbméter.

- Sorra mondják le a szervezők a népszerű balatoni nyári koncerteket és zenés fesztiválokat, mert elfogyott a decibel.

- Kínában a vakcinagyártók kénytelenek voltak beszüntetni a gyártást, mert elfogyott a milliliter.

- Oroszországban lebénult a fakitermelés, mert elfogyott a tonna. 

- Tömegesen halnak meg a kórházakban az alacsony vérnyomásban szenvedők, mert elfogyott a higanymilliméter.

- Szaúd-Arábiában leállt a kőolaj kitermelése, mert elfogyott a gallon.

- Leálltak a világ árutőzsdéi, mert elfogyott a bushel.

- Az angol-szász világ mikro- és kisvállalkozásai tömegével zárnak be: nem tudnak eladni, mert elfogyott a hello.


- A FED-ből kiindulva szerte a világon sorra kerülnek pénzügyileg válságos állapotba a vállalatok, mert elfogyott a dollár.

- A City of Londonból kiindulva globális bankhitelválság alakult ki, mert elfogytak a számok.


A humoros válsághírek után tegyük fel a komolyabb kérdést: méternyi mi fogyott el? Liternyi mi fogyott el? Tonna miből fogyott el? Köbméter mi fogyott el?

A méter nem tud elfogyni. Az acélrudak tudnak elfogyni. Az azok számosságát nyilvántartó mentális konstrukció, gondolati fikció, a méter, az nem tud. A liter sem tud elfogyni. A tej, az el tud elfogyni (teoretikusan). A tonna sem tud elfogyni. A kőolaj tud elfogyni.

Elfogyni a helyben, regionálisan vagy kontinentálisan elérhető javak, jószágok tudnak, amit kézzel meg lehet fogni, amit lehet hordozni, szállítani, mozgatni. 

Nincsen liter, ami el tud fogyni. Egy liternyi valami tud elfogyni, de a liter nem tud elfogyni. Több ezer éve mér az emberiség literben dolgokat, és még soha nem fogyott el a liter. A méter sem, hiába építettünk már csak elmúlt évszázad alatt sok-sok tízezer kilométer utat. Ezek végtelenek. Ezer évek óta beszélünk, mégsem fogyott el a decibel. 


Elfogyni olyan valami tud, aminek a helyben felhasználható anyagmolekuláinak darabszáma tud nulla közelébe, nullához érni. Aminek van anyaga, ami véges, ami darabra nulla is tud lenni. Ami korlátos.


JELEK NEM TUDNAK ELFOGYNI, MERT VÉGTELENEK. Nincs anyagiságuk, ami korlátozná őket. A liter, a köbméter, a tonna, ezekkel mérünk, ezek jelek. 

A jelek jeleznek valamit, utalnak valamire; önmagukban nem léteznek, csak a fejünkben; nincs anyagiságuk; nem tud belőlük se sok lenni, se kevés; nincs se kezdetük, se végük; korlátlanok és végtelenek, ezért nem tudnak elfogyni. 


JELEK  VONATKOZÁSÁBAN NEM ÉRTELMEZHETŐ AZ ELFOGYÁS, MERT ANYAGI TERMÉSZET HÍJÁN KORLÁTLANOK.


UGYANEZ VAN A PÉNZZEL. Az csak egy jel, amivel mérünk. A pénz nem tud elfogyni, mert nincs korlátozott anyagisága, csak egy anyagiság nélküli és korlát nélküli jel. A papír, amire nyomtatják, el tud fogyni, de a digitális jelek nem tudnak elfogyni. Végtelenek. 

És még a véges jelhordozó, az anyagi papír is, ami elviekben el tudna fogyni: hány ezer éve van papír, ház tízezer papírt használunk el évről évre és még mindig nem fogyott el. Ugyanígy az ezüstérmékké alakítható ezüst, vagy arany. Mai napig sok bánya van a világban, pl. Oroszországban és Ausztráliában, ahol tonna számra bányásszák kifelé a "friss", új aranyat. Még ezek az anyagi megnyilvánulással bíró, véges jelhordozók, jelentéshordozók sem fogynak el. Nemhogy az anyagi mivolttal nem rendelkező jelek.

Hány száz millióan használnak kínai renminbit/yüant napi hány milliárd tranzakcióval és mégsem fogy el sok-sok év, évtized óta.


Amikor gazdasági válságról beszélnek, nem az emberek munkaereje fogyott el darabra vagy minőségre. Ugyanúgy napi 10-12-14 órát dolgoznak, mint a válság előtt.

Amikor pénzhiányról megy a műsor, nem fogyott el a vasérc; nem igaz az, hogy a fák ne teremnének gyümölcsöt; nem igaz az, hogy a víz cseszik feljönni a földből vagy odafentről lejönni; nem igaz az, hogy a gyártósorok nem indulnak be, ha áramot kapnak vagy a haszongépjárművek ne tudnának gurulni; nem igaz az, hogy az ökör nem húzza az ekét, ha rácsapnak.

Amikor leállítják a gazdaságot, mert szétpukkan a dollárlufi, vagy LIBOR-válság van, vagy a FED szétcsapja a világ pénzrendszerét, akkor nem a ténylegesen létező, igaz valóságban van baj.

A jelekben van baj. De a jelek csak fikciók. Tehát még ott sincs baj. Csak kitalált, csak kreált a baj: szómágia, gondolatmágia, elmemágia. Magyarul amikor azt mondják, nincs elég pénz, bullsh*t az egész, egy mentális csapda, amit beetetnek az egész világgal, mert senki sem érti. Hiába a rengeteg, pénzrendszert leleplező film, még azok rendezői sem értették. 


Miért nem értik sokan a pénz természetét? Mert nem anyagi lévén legalább egy dimenzióval a három dimenzió felett van, az emberi szint felett. A pénz egy mentális jel. Nem ismer sem teret, sem időt, sem anyagokra jellemző végességet vagy korlátosságot sem.

Literből, köbméterből, méterből végtelen van évezredek óta, nem fogy el, mert nem anyagi természetű. Számokból és ilyen-olyan névvel (dollár, font sterling, euro, yüan, forint) nevezett számokból is végtelen van, nem tud elfogyni, mert nem anyagi természetű. Lehet azt hazudni, hogy elfogyott, de nem tud. A papír vagy az arany se fogyott el évezredek óta - sőt az aranyat, mint írtuk, mai napig kitermelik-, pedig ezek végesek és anyagiak.


Az aranyfedezetről meg csak annyit: amikor az Osztrák-Magyar Monarchia idején a Kossuth-bankó mögé közadakozásból összegyűlt ezüstfedezetet végérvényesen elkobozta a cári seregek vezetője, ezáltal az de facto fedezet nélküli vált, az emberek akkor is boldogan ugyanúgy használták, mint előtte. 

Se az ezüsttel, se az arannyal nem tud csinálni a homo sapiens semmit. Se enni, se fűteni, se sebeket gyógyítani, se hajlékot összeeszkábálni vele, belőle nem lehet. Egy közös mentális egyezmény, hogy az arany érték, de nem az: semmit nem tudsz vele önmagában csinálni. A bizalom egy mentális fikció. Nincs objektív alapja. A pénz fedezete nem a fedezetéül szolgáló arany, vagy ezüst, hanem az abba vetett bizalom. A Kossuth-bankónál meg volt a bizalom a végén valós fedezet nélkül is, és hibátlanul működött.


A pénz elfogyását arra találták ki még a középkorban, hogy a megzsarolt, megfenyegetett, behülyített ostoba középkori királyokat és vezető udvarfőiket mentális csapdába csalják szűk csoportok, hogyha nincs pénz háborúra (amit e csoportok szítottak titokban előre megfontoltan), hát ők készséggel adnak pénzt. 

Mintha elfogyott volna az arany, vagy más fém, amit jelentéshordozóként, jelhordozóként felhasználva lehetett volna új pénzt létrehozni. Mintha a mai világban elfogyna a pénzjegynyomdák számára hasznosítható speciális papír, vagy mintha a digitális, azaz molekulákban mérhető anyagi léttel és abból fakadó korlátozottsággal nem rendelkező számjegyek el tudnának fogyni. Nem tudnak.

Talán néhányunknak eszünkbe jutnak a George Schwartz által képviselt elit körök: a koronavírus miatt pénzügyi válságba került, már előtte is jócskán "eladósott" EU-nak ők szívesen ajánlják fel az együttműködésüket. Mintha az EU, vagy bármely nemzetállam, nem tudna magának pénzt csinálni, ami csak egy jel és van fedezete: több száz millió ember munkaereje és amit azzal létre tud majd hozni. "Future value".


Ha megnézzük a világ eladósodottsági szintjét, rengeteg országban egy szinte logikai nonszensz a helyzet: a GDP 100%-a felett áll a közadósság, amit magyarul megtévesztő módon a globalista, kommunista közgazdászok államadósságnak neveztek el (az angol public debt, azaz közadósság a helyesebb, hiszen bár az állam veszi fel, az emberek fognak izzadni miatta). 

Emellett a világ legeladósodottabb országai a gazdag nyugati országok. 

Ezeken elgondolkodva fel kell tennünk a kérdést: Kik felé adós a világ? A gazdag országok a szegény országoknak? Magánbankoknak, akiknek nincsen sok tíz milliós, esetenként százmilliót is meghaladó termelőképes munkaerejük, mint a nemzetállamoknak, és nem hoznak létre ténylegesen semmit, nem úgy, mint a nemzetállamok lakosságai?


Kiknek adós a világ? A Jupiternek? Titkos űrprogramoknak? Ki az Úristennek lehet egy bolygó adós? Hozzánk képest isteni mértékű pszichikus és katonai képességekkel rendelkező hüllő földönkívülieknek? Vagy csak bankárdinasztiáknak, az évezredek óta nemlétező, kiválasztott háttérhatalomnak? Ki választotta ki őket?

Kinek van többje, mint munkaképes emberek tíz- és százmillióival rendelkező nemzetállamoknak? Honnan van többje? Mi az a több, amije van neki? Pénze? Ingatlanai? Gyárai? Munkaerője? Vagy inkább fiktív jelei, digitális, megfoghatatlan, nem-létező semmilyei? A pénz elfogyását az örökké újrainkarnálódó, örökké sérthetetlen és korlátlan hatalommal rendelkező, örökké mindenkivel szemben győztes (talán hüllőféle sötét égi védettséget élvező) bankár-kasztrendszer találta ki összeesküvés-gyakorlatuk megvalósítására, hogy a világban az és úgy legyen, ahogyan ők azt elképzelték. Lehet, hogy ehhez a kiválasztottaknak egy ősi vallásként eladott ideológia is társul, aminek szent könyvének neve T betűvel kezdődik és a világban csak nagyon kevés helyen oktatják, eredeti nyelven és eredeti kötetszámában szinte sehol nem olvasható, átlag nyugati földlakók számára tanulmányozhatatlan.

Pedig világrendszerünk erre épül.


Szóval ha ezentúl azt mondják neked a nagy nyugati médiakonglomerátumok, hogy elfogyott a pénz és ki kell tömni a bankokat (bail-out és azóta megjelent a bail-in is), akkor magadban kérdezz vissza: a méter is elfogyott?

Az emberiség és a nemzetállamok termelőképessége, a Földön levő állatok, ércek, gyárak, haszonnövények nem fogytak el. A pénzmágusoknak kell több hatalom, mert a jelenleg elégséges hatalom fogyott el.

Ahogy a Feledés (Oblivion, 2013) c. filmben a szinte kozmikus méretű szivattyúgépek eltüntetik a Föld bolygóról a vizet, úgy szívja ki az életerőt a világ lelkeiből a patriarchális vallásoknak álcázott ideológiákkal megtámasztott, monokulturális pénzrendszer, a single currency-k világával fabrikált hamis szűkösség.